Lukijat

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Farkkusääret koulutytölle

Farkkusääret koulutytölle

Elokuu on tullut varkain, sillä tämä kesä ei lämmennyt ollenkaan ainakaan Pohjois-Suomessa. Koulun alkamiseen onkin yhtäkkiä enää viikko, ja vanhimman lapseni vaatekaapista löytyikin lähinnä sopivia kesävaatteita, mutta syksyisemmän tamineet olivat kaikki menneet pieneksi. Jonkinlainen tyylin muutoskin on tapahtunut, sillä 10-vuotias tyttö ei aina haluakaan äidin suosimia retrovetimiä, vaan jotakin muodikasta tai farkkuhenkistä. Onneksi ostin itselleni lahjaksi uuden ompelukoneen, joten äidiltä löytyi tekemisen intoa.
 

Ensimmäisenä löytyi housumalli eli Ottobre-lehden Denim and Gold -legginsit.
 
 
Ottobre 4/2015

 
Seuraavaksi lähdimme Eurokankaaseen ostamaan materiaalia, ja tyttö löysi kaksi herkullista joustofarkkukangasta. Kaavoitusvaiheessa huomasin, että lahkeita joutuu jatkamaan kymmenen senttiä. Kangasta oli onneksi tarpeeksi, joten työ pääsi käyntiin.
 

Ensimmäisistä farkkuleggareista tuli tällaiset. Mallissa on valetaskut ja -halkio edessä ja oikeat takataskut:


Paita on myös itsetehty, ja malli on Autumn Shades
Ottobre 4/2015-lehdestä, kangas Jyväskylän kangaskaupasta.


Toinen kangas kutistuikin esipesussa enemmän, eikä siinä riittänyt pituus lahkeiden jatkamiseen. Stressi! Sitten keksin tehdä etukappaleelle erilliset kaarrokekappaleet takakappaleen tyyliin ja sain housuihin riittävän jatkeen. Onneksi ne onnistuivat eivätkä vaikuttaneet istuvuuteen:

Ylimääräinen yläkaarroke etukappalelle jatkoi legginsien pituutta.

Housupula, check. Paitapula on yhä akuutti, mutta onneksi vielä pärjää lyhythihaisissa t-paidoissa hyvän tovin. Sormet plarailevat käsityölehtiä, ja tyttö tuntuu löytävän mieluisia malleja... Ehkä palaamme asiaan!