Lukijat

tiistai 11. elokuuta 2015

Friikkiä syksyä!

Friikkiä syksyä!



Viimeisen vuoden aikana olen innostunut ompelemisesta, jota olen harrastanut kouluajoista asti mutta jolle ei kiireisessä pikkulapsivaiheessa löytynyt juurikaan aikaa. Samalla olen tutustunut useiden kotimaisten kangaskauppojen nettivalikoimiin ja tilannut heidän Suomessa suunniteltuja ja Euroopassa valmistettuja kankaita. Avainlippumerkinnän saaneita putiikkeja löytyykin nykyään rutosti, kun vielä kymmenen vuotta sitten kotimaisia nettikangaskauppoja oli vain muutamia.
 
Tuorein kauppalöytöni on www.koot.fi , jonka yrittäjä KatiK desing myy jänskiä ja persoonallisia kankaita sekä pieniä eriä yksilöllisiä vaatteita. Teki mieli tilata monenmoista, mutta eniten jäi mieleen heidän Freak Circus -kankaansa, jonka on suunnitellut Mikko Tiainen. Mitä anarkiaa!


En ollut ainoa, joka ihastui tähän kuosiin, sillä omistaja kertoi Facebookin koot.fi-sivuilla, että tänä kesänä heavybändi Sonata Arctican laulaja Tony Kakko kiertää bändin maailmankiertueella "Friikkipaita" päällään. Rokrok, ja suomalaista suunnittelua tutuksi myös maailman hevikansalle!
 
Tästä johtuen Freak Circus -kangas myytiin nopeasti loppuun, ja jäin odottelemaan lisäerää, joka olisi mennyt minulta täysin ohi, ellei Facebookin ompeluryhmästä olisi vinkattu, että nyt tätä hetken ajan taas saa. Teimme lähellä asuvien ompeluharrastajien kanssa kimppatilauksen postikulujen säästämiseksi, ja muutaman päivän päästä pääsin ihastelemaan omaa kangaspätkää.



Jotkut käsityöt ovat sellaisia, joita tuusaan nuppineulojen, kaavapaperin, liidun ja Mitta-Liisan kanssa. Mittaan, ompelen, sovitan, ratkon. Toiset teen ilman kaavoja, summittaisesti ja absolut fiiliksellä. Tämä oli ehdottomasti sellainen työ, sillä hermot tiukalla tikkaaminen ei kuulu Freak Circus -kankaan henkeen. Tässä siis summittainen anarkiapaita!