Lukijat

lauantai 9. tammikuuta 2016

Perusarkea ja pyjamassa poseerausta


Koulu ja työt ovat alkaneet, ja voi mahdoton, miten kiire ja tohina meillä onkaan aamuisin! Lastenvaatteet ja omat kamppeet on laitettava illalla jo valmiiksi, ja reput ja tavarat on oltava oortningissa, jotta lapset ehtisivät kouluun kahdeksaksi. Loma ja hitaat aamut, missä olette? Silloin völläsimme pyjamissa monesti tuntikausia ennen kuin vaihdoimme päivätamineet päälle. Ompelin lapsille joululahjaksi pyjamat Marimekon tasaraidasta, ja ne ovat olleet kyllä suositut ja menneet pyykkinarulta päälle. Mallit ovat Ottobre-lehden vuoden viimeisestä numerosta, joka sisälsi pyjamakaavat koko perheelle.


Oulun Ideaparkissa on Marimekon outlet, jossa myydään puuvillakankaiden lisäksi ajoittain trikoita ja melko halvalla kolmen metrin pätkissä.
Tasaraita on sataprosenttista puuvillaa, jota helppo ommella, mutta neulaksi kannattaa valita terävä neula toisin kuin elastaania sisältäville trikoille, joita ommellaan pallokärkineulalla. Syynä on se, että pallokärki rikkoo melko joustamatonta tasaraitaa ja saa aikaan reikiä sauman viereen, jos neula ei ole terävä eli tavisneula. 


Aapo-koiran piti tietysti päästä mukaan kuvattavaksi. Ei ole sellaista arjen asiaa, jossa tämä karvakalle ei haluaisi olla mukana, ja se seuraa varsinkin minua lähes joka paikkaan. Lapset kasvavat isommiksi ja omatoimisemmiksi, mutta Aapo pysyy aina yhtä vauvana. Sille en kuitenkaan pyjamaa ommellut, kun on tuota villakerrastoa omasta takaa.


Pojan pyjamassa ompelin ensi kertaa nappilistan tuolla tekniikalla, ja tytön haalarissa pääsin harjoittelemaan silityskalvon käyttöä. Kaverini vinkkasi, että ne kuitenkin tuppaavat ajan myötä irtoilemaan reunasta, joten vedin varmistukseksi valkoisen tikin pilven ja pisaroiden reunaan. Oliko tämä Ottobrestä peräisin oleva applikaatio oikein talvinen tai jouluisa? Viime jouluna se valitettavasti oli, sillä joulupäivänä Oulussa oli neljä astetta lämmintä, ja satoi vettä. 


Vaikka arki kiireineen hätistelee, pitää viikonloppuna ottaa välillä aikaa perheen yhteisille lautapelisessioille. Pukki toi jouluna Cluedo-pelin, jossa ratkotaan murhamysteerejä ja joka on ollut kaikista hauska peli.

Leppoisaa sunnuntaita! Älkää vaihtako pyjamia pois liian aikaisin...