Lukijat

perjantai 7. elokuuta 2015

Liikkuvat lahkeet ja käsityöturismia


Kesälomaa on jäljellä enää pikkuinen pätkä, ja me ajella surruutimme muutaman päivän reissun lapsuuden kodissani. Samalla lapset näkivät kaksivuotiasta serkkuaan, ja vauhtia ja ilakointia riitti. Ompelin samaiselle siskonpojalle tuliaiseksi collegehousut Ottobren  6/2014 kaavalla Star Man.

Taskut ja lahkeensuukaitaleet ovat joustofroteesta.

Viime viikolla koeajoin saman kaavan ja tein housut ystäväni pojalle. Tikkaukset tein molempiin housuihin tikkauslangalla, joka on tavallista ompelulankaa paksumpaa ja siten näkyvämpää.
 
Näissä housuissa on valetaskut ja -halkio.
 
Kotimatkalla Lapista pysähdyimme Simossa Böök-nimisessä käsityökahvilassa ja kippovalimossa, jonka pitäjä on keraamikko. Olemme monesti ajaneet paikan ohi, mutta vasta nyt tulimme pysähtyneeksi siinä, ja paikka oli kyllä paussin väärti.
 
 

Luulin kuppilaa lähinnä kahvioksi, jossa on vessan ja pullatiskin lisäksi myynnissä pari paikallista käsityötä, mutta valikoima olikin aivan muuta: neulelankoja piisasi kuin monessa oululaisessa isommassa liikkeessä.


Erityisen mielenkiintoisia olivat omistajataiteilijan tekemä keramiikka ja muut käsityöt, ja ostimmekin muutaman kotiin viemiseksi.

Hopeisista putkista tehty "himmeli" oli
pojan matkamuisto ja toi kuulemma
mieleen Geomac-rakentelut.
Tyttö löysi kukkasormuksen.
Minun ostoskoriini valkkautui villalankoja, sillä elokuu ja lähestyvä syksy saa minut näköjään taas neulomaan villasukkia, joita tosin tuli käytettyä koleana kesänäkin. Olen tavallisesti neulojana aika kärsimätön ja suosin nopeasti valmistuvia malleja ja sukissa Seiskaveikkaa tai Nallen paksuista lankaa, mutta vastikään hermoni on alkanut kestää myös ohuita sukkalankoja. Olin vähällä ostaa Regian nelisäikeistä fluorihirvitystä (kamala neon-hässäkkä, jolle tytär ei onneksi lämmennyt), mutta sitten Dropsin Fabelin värit iskivät silmään, ja nappasin mukaan muutaman liukuvärjätyn kerän:




Suosi suomalaista, hokee omatuntoni, mutta nyt taisi mennä muutaman kerän verran Ruotsin puolelle. Sole mikhään, sanoisi tornionlaaksolainen sukuni, ja jos näistä ei tule sukkia, lisää ohjeita voi etsiä osoitteesta: www.garnstudio.com/search.php?lang=fi

Tulkoon syksy! Tuikkukynttilät kaivoin jo esille.

3 kommenttia:

  1. Hyvän mallisia housuja ja varmasti ihana piipahduspaikka tuo Böök :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä matkavinkki! Sukkaneulojana olen myös kärsimätön. Siksi niitä valmistuu pari kerran kymmeneen vuoteen, kun ehdin unohtaa jo miten hidasta se oli :D Kauniit langat varmasti kyllä inspiroisivat tekemään ripeämmin ja ihastelemaan työn jälkeä.

    VastaaPoista
  3. Mulla menee käsityöinnostukset kausiluontoisesti, eli välillä neulon ihan neulepuseroita tai tein villapukuja, kun lapset olivat pienempiä. Kerran tein jopa pitkän neuletakin itselle, härregyyd! Tällä hetkellä ei nappaisi yhtään työläät neulehommat, kun ompelu kiinnostaa niin kovasti, mutta villasukkia teen aina :)

    VastaaPoista